domingo, 10 de abril de 2011

EM ANAT AL LICEO









El dia 26 de Febrer amb els amics de l’Associacio Sant Pau, varem fer una visita guiada al Gran Teatre del Liceu.

La primera sorpresa va ser la gran quantitat de companys que van venir. Abans d’entrar , l’amic Kim ens va fer unes quantes fotos.



El teatre té 150 anys d’història i la última gran tragèdia va ser l’incendi de l’any 1994, però amb l’esforç de moltes empreses i particulars, el Liceu va tornar a obrir les portes l’any 1999. Es va restaurar amb molta cura perquè tot fós com avans de l’incendi.



Quan entres a l’anfiteatre t’impresiona la grandesa. La guia, que era una senyora, ens va explicar els detalls tècnics moderns perquè l’espectador no es perdi cap detall.




També ens va dir que a l’any 1893 un anarquista, des del cinquè pis, va llençar una bomba i va causar 20 morts.


Bé, eren temps molt convulsos, i els que assistien al Liceu eren de l’alta burgesia, mentre que el poble ho passava molt magre.


També ens va explicar que avans de l’incendi, el Liceu era una societat privada, i ara és un edifici públic, els antics propietaris encara tenen certs privilegis però molt limitats. Al final ens va ensenyar la Sala dels Miralls on l’alta burgesia organitzava grans balls i les senyores rivalitzaven a veure qui portava el millor vestit.


La visita va ser molt interessant, però el millor de tot va ser tornar veure als companys. I ara, fins la propera sortida!


Jordi Ramón




No hay comentarios:

Publicar un comentario